tiistai 21. heinäkuuta 2009

8. päivä

8.päivä tiistai 21.7.09
Aamulla sain tavaroille ja puulle kyydin Markukselta, jotka poikkesivat katsomaan mun työmaata matkalla saaristokierrokselle. Oli ihan hyvä että sain sen puun paikalle, kun se olis ollut polkupyörällä hieman hankalaa, koska se on 75x200mm ja se myydään vain 5.10m pätkissä.
Aloin aamulla katsomaan kuinka pitkälle toi kölipuu on pehkoa. Otin alimmaiset kylkilaudat pois samalla että saa työ tilaa siihen, kun totesin että 2m joutuu tekeen uutta puuta. Joudun myös laittamaan uudet kierretangot, kun alkuperäisistä on yksi ruostunut alle lyijykynän paksuiseksi.
Sahasin pistosahalla molemmilta puolilta kölipuuta katkaisu urat, mutta sahan terä ei riittänyt siltikään eikä se kone kunnolla jaksanutkaan. Yritin sahata samalla peräpuun oikeaan muotoon mutta eihän se siihenkään pystynyt joten jouduin porakoneella jyrsiin sen muodon siihen lähelle ja taltalla loput. Sähkön loputtua aloin talttaan köliä irti, joka irtoskin yllättävän helpolla. Joten päätin vielä poistaa ruosteet kölin yläpinnasta ja maalata sen ruosteen suojamaalilla. Ruoste lähti hyvin vasaralla naputtelemalla ja porakoneeseen kiinnitettävällä teräsharja laikalla.
Aikaa veneellä olin 10 tuntia
Suojamaalattuna ja uusi kölipuu vieressä
On ne tapit hyvin ruostuneet toi on n. lyijynän paksuinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti